Всеукраїнська літня Стартап-Школа "StartChemist" 2018 року

До участі в Школі запрошувались учні, вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти – учасники всеукраїнських конкурсів хімічного профілю: конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН в секції «Хімія»; Природничої школи учнівської молоді у науковому відділенні «Хімія»; турніру юних хіміків ім. В. В. Скопенка, переможці і призери інших конкурсних змагань. В результаті було відібрано 11 школярів, які отримали можливість відвідати провідні заклади вищої освіти, академічні інститути та приватні хімічні лабораторії. 
На хімічному факультеті КНУ ім. Т. Шевченка, молодь з цікавістю слухала історичні дані про факультет та відомих особистостей що працювали в його стінах. Була проведена екскурсія по факультету, юні хіміки отримали можливість побувати в лабораторіях, де здійснюють важливі наукові експерименти та навіть отримали практичні навички, експериментуючи під керівництвом науково-педагогічних працівників хімічного факультету. У ВХА основам наукометрії присутніх ознайомив Бичков Костянтин Леонідович. А також було проведено демонстрацію досліду з ВТСП – фазами Фесичем Ігорем Володимировичем.
Потім учні відвідали лабораторію синтезу координаційних сполук. Учасники літньої Школи стали свідками отримання наночастинок золота шляхом проведення ряду хімічних реакцій; охолодження компонентів і отримання осаду при розгонці в центрифузі зі швидкістю 13000 обертів за хвилину.
Неймовірно пізнавальною стала лекція «Навіщо потрібні хіміки?» двох аспірантів Олени Кулешової і Валерія Буханько. Їх доповідь стосувалась можливостей наукової роботи для аспірантів та студентів КНУ ім. Т. Шевченка. Наостанок, практикум з використанням хроматографії та мас-спектрометрії провів Бєда Олександр Сергійович.
До зустрічі в новому навчальному році!

Цікаво? Розкажи про нас друзям!