Перший Всеукраїнський турнір юних хіміків імені академіка В. В. Скопенка

6-го Березня 2018 на хімічному факультеті проходив черговий етап Першого Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка В. В. Скопенка, організованого Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з хіміко-технологічним факультетом Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», хімічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка та агробіологічним факультетом Національного університету біорізноманіття і природокористування України, за підтримки Союзу хіміків України.

Турнірні змагання школярів з різних куточків України (Донецької, Запорізької, Хмельницької областей, а також м. Одеси та м. Києва) виявились вкрай насиченими.

Турнірний ранок на хімічному факультеті розпочався лекцією з досить-таки філософською назвою «Світ хімії та хімія у світі». Ані юні хіміки, ані організатори не помітили, як швидко промайнула півторагодинна лекція. Але це й не дивно, бо всі з головою поринули у з'ясування глобальних питань різних наук з точки зору хімії, починаючи від функціонування живих організмів і завершуючи питаннями промислового поступу людства і, навіть авторалі «молекулярних машин». Лекція поєднувалась із жвавою дискусією, а теоретичні викладки супроводжувались вагомими аргументами – демонстраційними дослідами.

Наступним етапом для юних науковців став «мозковий штурм» олімпіадних задач. І цю висоту школярі з успіхом подолали.

Далі, насичені новими знаннями, «турнірщики» вирушили на екскурсію хімічним факультетом, де вони мали можливість познайомитись як з історією одного з найстаріших факультетів, так і дізнатись про сучасні розробки науковців.

Завершальним випробовуванням став експериментальний тур. Поринувши в атмосферу хімічних лабораторій, школярі змогли у повній мірі розкрити свої експериментальні таланти та здобути нові навички, попрацювати на унікальних приладах і відчути себе справжніми науковцями.

І нарешті ввечері відбулась підсумкова зустріч стомлених, але задоволених учнів з деканом факультету та дружною командою викладачів, науковців та студентів, які пройшли цей турнір разом з ними.

Дякуємовсім учасникам, організаторам, вчителямза такий насичений, цікавий та захоплюючий день, за любов до хімії та жагу до нових знань! Бажаємо нових підкорених вершин! До нових зустрічей!

Цікаво? Розкажи про нас друзям!